Over Ben van de Keto

Wie ben ik

Hi! Mijn naam is Merlijn en Ben van de Keto is mijn kleine, ambachtelijke bakkerij die een assortiment keto-, koolhydraatarme, suikervrije- en diabetesvriendelijke taarten en repen aanbiedt. Ik eet zelf ketogeen sinds januari 2019. Het was mijn voornemen voor het nieuwe jaar om gezond en minder koolhydraten te eten, wat af te vallen en meer positieve energie te voelen.

In het begin leek mijn overgang van een koolhydraatrijk dieet naar een zeer lage koolhydraatinname onmogelijk. Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder taart en zoete snacks op de lange termijn. Want behalve dat ik grafisch vormgever ben, maak ik ook (kinder)verjaardagstaarten en bruidstaarten van fondant en marsepein (instagram: @ben_van_de_taart)

Maar hier ben ik, ik heb mijn levensstijl behouden en mijn leven bloeit. Ik voel me gelukkiger, gezonder, slanker en zeker meer gemotiveerd om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

Ontstaan van Ben van de Keto

Een koolhydraatarm dieet is geweldig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt geen suiker of tarwemeel nodig om te kunnen bakken. Of je nou op dieet bent, diabetes hebt of niet tegen gluten kan, iedereen verdient het om op zijn verjaardag of bij een speciale gelegenheid, een mooie taart te kunnen bestellen die bij jouw levensstijl past.

Dat inspireerde me om Ben van de Keto te starten. Ik ben er buitengewoon gepassioneerd over en ik wil dit schuldvrije plezier met jullie allemaal delen. Je kunt nog steeds afvallen zonder taart te missen tijdens verjaardagsfeestjes of andere grote gelegenheden.

Je kunt nu een reep eten na het eten of een heerlijk stuk taart als lunch met behoud van ketose.

 

Wat maak ik?

Ik weet uit eigen ervaring dat zoete lekkernijen erg verleidelijk kunnen zijn. Dus begon ik te experimenteren in mijn eigen keuken en creëerde ik repen en taarten met een zeer laag koolhydraatgehalte die niet alleen heerlijk zijn, maar ook nog gezond! Wie wil er nou niet graag een taart eten die goed voor je is!

Momenteel bied ik een assortiment suikervrije taarten en repen aan, die ook glutenvrij zijn en de bloedsuikerspiegel of insulinespiegel niet verhogen. Als je besluit om mijn repen of taart te proberen, deel je ervaringen dan met mij op Instagram of Facebook @ben_van_de_keto.

Ontdek Het Keto Assortiment